Stockholm South

Stockholm South är ett Mercure-hotell som ligger i Hägersten. Det är 4-stjärnigt, vilket vittnar om väldigt hög kvalitet. Här kan du bo från 490 kr per natt. Det är ett affärshotell med elegant bar och bistro. På morgonen serveras en generös buffé med bland annat croissanter och pannkakor. Du kan också välja nyttiga alternativ såsom müsli och diverse olika fullkornsprodukter. Hotellet har 200 rum, alla stora och bekväma. De har allt du förväntar dig av ett bra hotell. Som gäst på Mercure Hotel Stockholm South får du också fri tillgång till Flex Sports Club, som är en hälsoklubb med bland annat bastu och träningsutrustning.

Stockholm South är en bra utgångspunkt

För den som vill utforska Södermalm är Stockholm South ett bra utgångsläge. Från Västertorps tunnelbanestation tar du dig enkelt och snabbt in till Södermalm. Stadsdelen har numera blivit uppmärksammad internationellt som en hipp stadsdel värd att besöka. På Västerlånggatan kan du bland annat äta vikingamat på Martin ”E-type” Erikssons ambitiösa Aifur Krog och bar. Om du istället vill besöka en mer traditionell söder-bar, besök Gröne Jägaren. Baren ligger på Götgatan och här kan du sjunga karaoke, dricka relativt billig öl, samt hänga med Bajen-fans. Närmare kanal 5:s tv-serie ”Café Bärs” är svårt att komma i verkligheten. Ett bra ställe för att sitta och andas in Södermalm ett tag.

Från Stockholm South är det även lätt att ta sig till Gamla Stan. Den här stadsdelen är på många sätt stadens hjärta. Här finns kullerstensgator som för tankarna till Bellmanska tider. En populär aktivitet här är att titta på vaktavlösningen på det kungliga slottet. Aktiviteten äger rum på den yttre borggården, vanligtvis klockan 12:15 på vardagar, och klockan 13:15 på helger. Titta in på högvaktens hemsida för mer information. Det finns också 10 museer i Gamla stan, bland annat Nobelmuseet och myntkabinettet. Här finns också 350 affärer att shoppa i. Många av dem säljer spännande originella hantverk, och är inte den sortens affärer du hittar i ett köpcentrum.

En bra mötesplats

Stockholm South ger dig ett bra utgångsställe för att utforska staden, men hotellet är också en bra mötesplats för nya bekantskaper. Många träffar nya affärskontakter under sina hotellvistelser, och det här hotellet är en bra plats för lite avslappnat mingel. Till skillnad ifrån ett Airbnb-boende så ger ett hotell helt andra möjligheter till kontakt med människor ifrån samma bransch. Många är där med samma syfte som dig – business. Att mingla en stund i baren är både trivsamt och bra för ditt yrkesliv. Om du vill ha ett boende i en lite lugnare del av staden, men ändå vara social, är det här ett hotell för dig.

En annan fördel med att bo på Mercure Stockholm South istället för ett Airbnb är servicen. Även om alla nu har möjligheten att förvandla sitt hem till ett bed-and-breakfast, så är det inte alla som har energin, lusten eller erfarenheten att ge bra service till sina gäster. På ett hotell kan du vara säker på att personalen har fokus på service och på just dig och din vistelse. Du kan också få bra tips om turistattraktioner och ställen att besöka. Din vistelse på Mercure Stockholm South handlar inte bara om att få tak över huvudet under en resa från punkt A till punkt B. Det är en ritual som handlar om många andra saker, inte minst möjligheten att kunna koppla av. Möjligheten att kunna ringa rumservice och släppa vardagens bekymmer ska inte underskattas

Stockholm South ligger 15 minuter från centrum

Ett bra boendealternativ

På Mercure Stockholm South bor du en kort bilresa från Stockholms Centrum. Vill du istället ta tunnelbanan så kommer du till stans centrala delar på 15 minuter. Stockholm South är ett perfekt läge om du vill ha valfrihet under din vistelse. Du tar dig snabbt till stan om du vill, men kan även avnjuta avskildhet och ett lite lugnare boendealternativ. Hotellet har allt man kan förvänta sig av ett affärshotell: klass, mingel och ett lagom lugnt boende. Här får du bra service från kunnig personal, och du kan låta din vistelse bli vad du råkar känna för i stunden: turistande, socialt mingel, eller avslappnat häng på ditt hotellrum. Valet är ditt!