Le Club Accorhotels

Med 3400 hotell i 92 länder, har resenärer stor chans att övernatta på ett av Accorshotels hotell. För den som tänkt boka en natt på något av gruppens boenden kan det vara en god idé att gå med i Le Club AccorHotels. Le club betyder klubben på franska och det är precis vad det rör sig om, en medlemsklubb för kedjans gäster. Det är en klubb som bygger på ett lojalitetssytem, där trogna gäster belönas med en rad fördelar. Ett medlemskap i Le Club Accorhotels innebär bland annat snabbare in- och utcheckning, intressanta rabatter och rumsuppgraderingar. Det är med andra ord ett lojalitetsprogram som passar såväl affärs- som nöjesresenärer.

Le Club Accorhotels – ett medlemskap med fördelar

Medlemmar i Accorhotels klubb ges möjlighet att utnyttja personliga rabatter. Speciella medlemspriser ger ofta upp till 10 % rabatt på vistelsen och flitigt återkommande medlemmar belönas med gratis hotellnätter. Le Club Accorhotels är tänkt som ett sätt att ge trogna gäster en smidigare vistelse. Klubben gör det enklare att resa tack vare prioriterad incheckning. Lojalitetetsprogrammet låter gästerna välja att själva checka in och checka ut när de önskar. Incheckningen kan enkelt göras via mobilen från en dag innan ankomst. Utcheckningen snabbas på och gästen slipper köa för att lämna tillbaka nyckeln. Rumsuppgradering och tillgång till eventuella executive lounger är andra fördelar som den som är medlem Accorhotels klubb kan förvänta sig.

Bo femstjärnigt med Le Club Accorhotels

Hur gör man för att gå med i Accorhotels medlemsklubb? Det är enkelt, ett medlemskap är gratis och förpliktigar inte till något. Den som vill bli medlem kan registrera sig direkt på Accorhotels officiella hemsida eller via kedjans egen app. Aspirerande medlemmar kan även registrera sig via Accors bokningsnummer eller under sin vistelse vid någon av gruppens alla hotell. Medlemskapet har fyra olika nivåer: Klassiskt, silver, guld och platina. Alla Le Club Accorhotels medlemmar påbörjar sitt medlemsskap i den klassiska kategorin. Man klättrar uppåt från en kategori till en annan genom att samla hotellnätter eller bonuspoäng på en årlig basis.

Vilka hotell ingår i Accorhotels klubbmedlemskap?

Accorhotels är idag en världens ledande hotellkedjor och finns representerad på fem kontinenter. Grunden till Accors hotellimperium lades 1967 när fransmännen Paul Dubrule et Gérard Pélisson öppnade det första hotellet med namnet Novotel i den nordfranska staden Lille. 1983 tog kedjan namnet Accor och från 2015 har man gått under namnet Accorhotels. Gruppens motto lyder ”feel welcome”, 240 000 medarbetare världen över arbetar dagligen för att gästerna ska känna att man lever upp till högt ställda krav på gästvänlighet. Accorhotels är idag världens sjätte största hotellkoncern, framgångsreceptet bygger på en gedigen erfarenhet av hotellsatsningar. Gruppen mottar ständigt feedback från gäster och medlemmar i Le Club Accorhotels.

Som medlem i Le Club Accorhotels kan man välja hotell i alla prisklasser, från lyx till budget. Pullman, Onefinestay, Fairmont… Listan på lyxiga hotell som ingår i Accorhotelsgruppen kan göras lång. Raffles är ett annat exempel på berömda hotell i den femstjärniga kategorin där gäster kan njuta av boenden med service utöver det vanliga. Novotel, Mercure och Adagio är alla välkända mellanklasshotell där resenärer kan nyttja sitt medlemskap. För den som letar efter budgetalternativ ingår hotell som Ibis och F1 i Accorhotels.

Varför välja hotell inom samma kedja?

Ett enkelt svar på varför det är fördelaktigt att välja hotell inom samma koncern är att som gäst och medlem i Le Club Accorhotels vet du vad du får. Att boka hotellnätter hos en stor och välkänd grupp som Accorhotels skapar trygghet och löften om god service. Den som ofta återkommer till samma hotellkedja vet vilka rutiner som gäller. Att vara medlem i Le Club Accorhotels innebär att du själv har kontroll över en smidig in- och utcheckning. Hotellen efterlever samma krav på service men håller ändå en lokal profil. Att stiga in i ett hotell inom en välbekant koncern kan kännas betryggande. Lite som att vara hemma fast man är borta.